Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
English Hungarian (formal)Română

Online

Oldalainkat 5 vendég böngészi
joomla template

OMS BIOKOMBI

Nyomtatás
biocombi
A minimum 2000 m³/nap kapacitású községi hálózatokból, községekből, városokból származó szennyvizek tisztítására használják. A biokombi szennyvíztisztitótelep kapacitása változtatható párhuzamosan megépített rendszerekkel a szükségleteknek megfelelően. Az OMS tehnológiai rendszerek esetében a baktériumok amelyek elvégzik a szerves anyagok aerob lebontását, oxigénnel vannak ellátva a medence mélyén elhelyezett rugalmas membránokat tartalmazó levegőztető rendszer segítségével, mely ultrafinom buborékokat juttat  be a medencébe. Az OMS által szabadalmazott levegőztető rendszer optimális levegőztetést biztosít a rendszerbe kerűlt iszapnak. A 60-as években
az OMS cég megtervezte és kifejlesztette az átlós levegőztető rendszert, rendszer melynek keretén belül a levegőztetési folyamat függetlenül műkődik a biológiai medencében lévő víz körkörös mozgásától.
A rugalmas membránokat tartalmazó levegőztető rendszeren keresztűl befújt levegő ultrafinom buborékok formájában jut a medence aljára , és merülőmotoros keverők segitségével kör alaku pályára kényszerülnek , igy a felszinre jutásuk hosszabb időbe kerül  ezáltal nő a levegöztetés hatékonysága is.
A rendszer, amely a víz mozgását előidézi a medencében, összekapcsolva az ultrafinom buborékos levegőztető rendszerrel, fokozott hatékonyságú levegőztetést biztosít (az oxigénezés hatékonysága nagyobb mint 3,00 kg O2 /kWh).
A levegőztető rendszer elemei nincsenek lerögzitve a medencében, felemelhetőek vagy lesülyeszthetőek, kézileg vagy gépileg csörlők segítségével. Ezáltal a levegőztető elemek ellenőrzése, karbantartása és javítása  megvalósítható a tisztítási folyamat megszakitása nélkül is.
Mivel a levegőztetőrendszer nem biztosítja az iszap mozgását, ezért fenn áll egy periódikus levegőztetés lehetősége, levegőztetés mely sokkal gazdaságosabb, így az energiafogyasztás jelentősen csökken és lehetőség adódik többfajta szennyviztisztitási eljárásra: nitrifikálás és  denitrifikálás ( nitrát eltávolitás).
A nitrifikációs és denitrifikációs folyamatok nem különböző helyeken, hanem időben történnek, tehát nincs szükség különálló medencékre ezekhez a folyamatokhoz. Ezek a rendszerek az anaerob baktériumok életfeltételeinek időbeli elkülönitésén alapulnak, megvalósitva ezáltal egy  50-60%-os biológiai foszfortalanítást. A vízben maradt foszfor mennyiségének csökkentése a megengedett határértékig, az egyidejüleg végzett kémiai tisztítással valósúl meg.
A periódikus levegőztetés beinditása, az oldott oxigén mennyiségét mérő eszköz segítségével történik, ugy hogy a szennyvizbe juttatott  oxigén mennyiség megfelelő legyen a szervesanyag terhelés szempontjából . Ez a levegőztető rendszer sokkal gazdaságosabb összehasonlítva más levegőztető rendszerekkel. A szennyvíztelep  nagyságától függően, az energiafogyasztás  0,35 - 1,1 kWh / m³.
Az oldott oxigén mennyiséget mérő szondáknak köszönhetően, a levegőztető rendszer működését igazitani lehet a szennyvíz szerves anyagokkal történő terhelésének változásához.
Cégünk által képviselt OMS TEHNOLÓGIA, a következő országokban rendelkezik érvényben lévő működési engedéllyel: Németország, Ausztria, Románia, Spanyolország, Portugália, Magyarország és Cseh Köztársaság.